PONIEDZIAŁEK 21.09 |
WTOREK 22.09 |
ŚRODA 23.09 |
CZWARTEK 24.09 |
PIĄTEK 25.09 |
|||||
Śniadanie |
Śniadanie |
Śniadanie |
Śniadanie |
Śniadanie |
|||||
Płatki kukurydziane z mlekiem |
200 g |
Chleb wieloziarnisty z masłem |
35 g |
Chleb słonecznikowy z masłem |
35 g |
Płatki owsiane na mleku |
200 g |
Rogal pszenno-żytni z masłem |
40 g |
Wek z masłem Dżem truskawkowy |
35 g 10 g |
Szynka z indyka Sałata masłowa |
20 g 2 g |
Kiełbaski drobiowe min. 93% mięsa |
70 g |
Chleb pszenno-żytni z masłem |
35 g |
Twarożek brzoskwiniowy |
20 g |
Winogrona jasne |
50 g |
Jajko gotowane |
30 g |
Pomidorki koktajlowe |
20 g |
Szynka wieprzowa naturalna Ogórek kiszony |
20 g 15 g |
Kakao/herbata cytrynowa |
200 ml |
Herbata poziomkowa |
200 ml |
Kawa zbożowa/herbata z aronii |
200 ml |
Kawa zbożowa/herbata cytrynowa z miętą |
200 ml |
Herbata truskawkowa |
200 ml |
|
|
II śniadanie |
II śniadanie |
II śniadanie |
II śniadanie |
II śniadanie |
|||||
Sok tłoczony jabłkowy 100% |
200 ml |
Gruszka |
60 g |
Melon |
50 g |
Banan |
60 g |
Winogrona jasne |
50 g |
Gluten, mleko |
Gluten, mleko, jaja, soja, |
Gluten, mleko, soja |
Gluten, mleko, soja |
Gluten, mleko |
|||||
Obiad |
Obiad |
Obiad |
Obiad |
Obiad |
|||||
Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną |
200 g |
Rosół z makaronem |
200 g |
Zupa ryżowa |
200 g |
Krem z brokułu z grzankami |
200 g |
Krupnik |
200 g |
Filet z kurczaka w sosie śmietanowym |
60 g |
Kotlet z szynki wieprzowej |
60 g |
Pyzy z mięsem drobiowo-wieprzowym |
180 g |
Zapiekanka włoska z kurczakiem (filet z kurczaka, makaron, pomidory, ser żółty, świeża bazylia)
|
180 g |
Filet z miruny w cieście naleśnikowym |
60 g |
Ryż |
40 g |
Ziemniaki |
100 g |
Kapusta czerwona gotowana |
60 g |
Ziemniaki |
100 g |
||
Cukinia na parze |
50 g |
Mizeria |
60 g |
Woda |
200 ml |
Kompot z owoców mieszanych |
200 ml |
Surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka |
60 g |
Kompot z owoców mieszanych |
200 ml |
Kompot z owoców mieszanych |
200 ml |
|
|
|
|
Kompot z owoców mieszanych |
200 ml |
Gluten, mleko, seler |
Gluten, mleko, jaja, seler |
Gluten, jaja, seler |
Gluten, mleko, seler |
Gluten, jaja, seler, ryba |
|||||
Podwieczorek |
Podwieczorek |
Podwieczorek |
Podwieczorek |
Podwieczorek |
|||||
Budyń śmietankowy na mleku |
150 g |
Koktajl truskawkowy (jogurt naturalny, maślanka, truskawki, miód) |
150 ml |
Chleb razowy z masłem |
35 g |
Kisiel jagodowy |
150 g/ |
Chleb słonecznikowy z masłem |
35 g |
Ciastka zbożowe |
15 g |
Paluszki kukurydziane |
10 g |
Tuńczyk w sosie własnym |
20 g |
Biszkopty |
10 g |
Ser żółty/szynka z indyka |
20 g |
Arbuz |
60 g |
Herbata z owoców mieszanych |
200 ml |
Papryka czerwona |
15 g |
Kakao/herbata pomarańczowa |
200 ml |
Ogórek zielony |
15 g |
Herbata morelowa |
200 ml |
|
|
Bawarka/herbata wiśniowa |
200 ml |
|
|
Bawarka/herbata z hibiskusa |
200 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gluten, mleko, jaja |
Mleko |
Gluten, mleko, ryba |
Gluten, mleko, jaja |
Gluten, mleko, soja |
PONIEDZIAŁEK 28.09 |
WTOREK 29.09 |
ŚRODA 30.09 |
CZWARTEK 01.10 |
PIĄTEK 02.10 |
|||||
Śniadanie |
Śniadanie |
Śniadanie |
Śniadanie |
Śniadanie |
|||||
Chleb pszenno-żytni z masłem |
35 g |
Musli morelowe na mleku |
200 g |
Chleb słonecznikowy z masłem |
35 g |
Płatki jaglane na mleku |
200 g |
Chleb wieloziarnisty z masłem |
35 g |
Jajecznica ze szczypiorkiem |
40 g |
Wek z masłem Miód |
35 g 10 g |
Kiełbaski drobiowe min. 93% mięsa |
70 g |
Chleb orkiszowy z masłem |
35 g |
Ser żółty/szynka drobiowa |
20 g |
Kiełki brokułu |
2 g |
Gruszka |
50 g |
Papryka czerwona |
15 g |
Szynka z indyka Sałata masłowa |
20 g 2 g |
Ogórek kiszony |
15 g |
Kawa zbożowa/herbata brzoskwiniowa |
200 ml |
Herbata truskawkowa |
200 ml |
Kawa zbożowa/herbata poziomkowa |
200 ml |
Herbata wiśniowa |
200 ml |
Kawa zbożowa/herbata z czarnej porzeczki |
200 ml |
II śniadanie |
II śniadanie |
II śniadanie |
II śniadanie |
II śniadanie |
|||||
Ananas |
60 g |
Kakao |
200 ml |
Mus jabłkowo-bananowy |
100 g |
Kiwi |
50 g |
Jabłko |
60 g |
Gluten, mleko, jaja |
Gluten, mleko |
Gluten, mleko, soja |
Gluten, mleko, soja |
Gluten, mleko, soja |
|||||
Obiad |
Obiad |
Obiad |
Obiad |
Obiad |
|||||
Zupa pomidorowa z ryżem |
200 g |
Zupa krem z dyni |
200 g |
Zupa marchewkowa z kaszą manną |
200 g |
Zupa jarzynowa |
200 g |
Żurek z jajkiem |
200 g |
Gulasz z szynki wieprzowej |
60 g |
Filet z kurczaka panierowany |
60 g |
Pierogi leniwe/kopytka z sosem truskawkowym |
100 g |
Łazanki (mięso wieprzowe, drobiowe, wędlina wieprzowa, kapusta kiszona, makaron) |
180 g |
Filet z morszczuka panierowany |
60 g |
Kasza jęczmienna |
40 g |
Ziemniaki |
100 g |
Mango |
30 g |
Ziemniaki |
100 g |
||
Surówka z ogórka kiszonego, marchewki i jabłka |
60 g |
Surówka z kapusty pekińskiej |
60 g |
Kompot z owoców mieszanych |
200 ml |
Kompot z owoców mieszanych |
200 ml |
Marchew mini |
60 g |
Kompot z owoców mieszanych |
200 ml |
Woda |
200 ml |
|
|
|
|
Kompot z owoców mieszanych |
200 ml |
Gluten, mleko, seler |
Gluten, jaja, seler |
Gluten, mleko, jaja, seler |
Gluten, mleko, jaja, seler |
Gluten, mleko, jaja, ryba, seler |
|||||
Podwieczorek |
Podwieczorek |
Podwieczorek |
Podwieczorek |
Podwieczorek |
|||||
Kasza manna na mleku z sosem malinowym |
150 g |
Chleb wieloziarnisty z masłem |
35 g |
Chleb razowy z masłem |
35 g |
Jogurt bananowy (jogurt naturalny, banany) |
150 g |
Babka piaskowa |
50 g |
Ciastka pełnoziarniste |
15 g |
Szynka wieprzowa naturalna |
20 g |
Makrela w pomidorach |
20 g |
Chrupki kukurydziane |
5 g |
Winogrona ciemne |
40 g |
Herbata jabłkowa |
200 ml |
Pomidor |
15 g |
Rzodkiewka |
5 g |
Herbata gruszkowa |
200 ml |
Kakao/herbata z aronii |
200 ml |
|
|
Kawa zbożowa/herbata miętowa z pomarańczą |
200 ml |
Bawarka/herbata cytrynowa |
200 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gluten, mleko, jaja, orzechy |
Gluten, mleko, soja |
Gluten, mleko, ryba |
Mleko |
Gluten, mleko, jaja |
Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień pobytu w żłobku. Raz w tygodniu do obiadu zamiast kompotu podawana jest woda mineralna. Posiłki zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące
zawierać w swoim składzie substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (alergeny zostały zaznaczone w jadłospisie kolorem czerwonym).
Dyrektor Intendent Kucharz Pielęgniarka