PONIEDZIAŁEK  21.09

WTOREK  22.09

ŚRODA  23.09

CZWARTEK  24.09

PIĄTEK  25.09

Śniadanie

Śniadanie

Śniadanie

Śniadanie

Śniadanie

Płatki kukurydziane z mlekiem

200 g

Chleb wieloziarnisty z masłem

35 g

Chleb słonecznikowy z masłem

35 g

Płatki owsiane na mleku

200 g

Rogal pszenno-żytni z masłem

40 g

Wek z masłem

Dżem truskawkowy

35 g

10 g

Szynka z indyka

Sałata masłowa

20 g

2 g

Kiełbaski drobiowe

min. 93% mięsa

70 g

Chleb pszenno-żytni z masłem

35 g

Twarożek brzoskwiniowy

20 g

Winogrona jasne

50 g

Jajko gotowane

30 g

Pomidorki koktajlowe

20 g

Szynka wieprzowa naturalna

Ogórek kiszony

20 g

15 g

Kakao/herbata cytrynowa

200 ml

Herbata poziomkowa

200 ml

Kawa zbożowa/herbata z aronii

200 ml

Kawa zbożowa/herbata

cytrynowa z miętą

200 ml

Herbata truskawkowa

200 ml

 

 

II śniadanie

II śniadanie

II śniadanie

II śniadanie

II śniadanie

Sok tłoczony jabłkowy 100%

200 ml

Gruszka

60 g

Melon

50 g

Banan

60 g

Winogrona jasne

50 g

Gluten, mleko

Gluten, mleko, jaja, soja,

Gluten, mleko, soja

Gluten, mleko, soja

Gluten, mleko

Obiad

Obiad

Obiad

Obiad

Obiad

Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną

200 g

Rosół z makaronem

200 g

Zupa ryżowa

200 g

Krem z brokułu z grzankami

200 g

Krupnik

200 g

Filet z kurczaka w sosie

śmietanowym

60 g

Kotlet z szynki wieprzowej

60 g

Pyzy z mięsem

drobiowo-wieprzowym

180 g

Zapiekanka włoska

z kurczakiem (filet z kurczaka,

makaron, pomidory, ser żółty,

świeża bazylia)

 

180 g

Filet z miruny w cieście

naleśnikowym

60 g

Ryż

40 g

Ziemniaki

100 g

Kapusta czerwona gotowana

60 g

Ziemniaki

100 g

Cukinia na parze

50 g

Mizeria

60 g

Woda

200 ml

Kompot z owoców mieszanych

200 ml

Surówka z kapusty kiszonej,

marchewki i jabłka

60 g

Kompot z owoców mieszanych

200 ml

Kompot z owoców mieszanych

200 ml

 

 

 

 

Kompot z owoców mieszanych

200 ml

Gluten, mleko, seler

Gluten, mleko, jaja, seler

Gluten, jaja, seler

Gluten, mleko, seler

Gluten, jaja, seler, ryba

Podwieczorek

Podwieczorek

Podwieczorek

Podwieczorek

Podwieczorek

Budyń śmietankowy na mleku

150 g

Koktajl truskawkowy (jogurt

naturalny, maślanka, truskawki,

miód)

150 ml

Chleb razowy z masłem

35 g

Kisiel jagodowy

150 g/

Chleb słonecznikowy z masłem

35 g

Ciastka zbożowe

15 g

Paluszki kukurydziane

10 g

Tuńczyk w sosie własnym

20 g

Biszkopty

10 g

Ser żółty/szynka z indyka

20 g

Arbuz

60 g

Herbata z owoców mieszanych

200 ml

Papryka czerwona

15 g

Kakao/herbata pomarańczowa

200 ml

Ogórek zielony

15 g

Herbata morelowa

200 ml

 

 

Bawarka/herbata wiśniowa

200 ml

 

 

Bawarka/herbata z hibiskusa

200 ml

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gluten, mleko, jaja

Mleko

Gluten, mleko, ryba

Gluten, mleko, jaja

Gluten, mleko, soja

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK  28.09

WTOREK  29.09

ŚRODA  30.09

CZWARTEK  01.10

PIĄTEK  02.10

Śniadanie

Śniadanie

Śniadanie

Śniadanie

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem

35 g

Musli morelowe na mleku

200 g

Chleb słonecznikowy z masłem

35 g

Płatki jaglane na mleku

200 g

Chleb wieloziarnisty z masłem

35 g

Jajecznica ze szczypiorkiem

40 g

Wek z masłem

Miód

35 g

10 g

Kiełbaski drobiowe

min. 93% mięsa

70 g

Chleb orkiszowy z masłem

35 g

Ser żółty/szynka drobiowa

20 g

Kiełki brokułu

2 g

Gruszka

50 g

Papryka czerwona

15 g

Szynka z indyka

Sałata masłowa

20 g

2 g

Ogórek kiszony

15 g

Kawa zbożowa/herbata

brzoskwiniowa

200 ml

Herbata truskawkowa

200 ml

Kawa zbożowa/herbata

poziomkowa

200 ml

Herbata wiśniowa

200 ml

Kawa zbożowa/herbata

z czarnej porzeczki

200 ml

II śniadanie

II śniadanie

II śniadanie

II śniadanie

II śniadanie

Ananas

60 g

Kakao

200 ml

Mus jabłkowo-bananowy

100 g

Kiwi

50 g

Jabłko

60 g

Gluten, mleko, jaja

Gluten, mleko

Gluten, mleko, soja

Gluten, mleko, soja

Gluten, mleko, soja

Obiad

Obiad

Obiad

Obiad

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem

200 g

Zupa krem z dyni

200 g

Zupa marchewkowa

z kaszą manną

200 g

Zupa jarzynowa

200 g

Żurek z jajkiem

200 g

Gulasz z szynki wieprzowej

60 g

Filet z kurczaka panierowany

60 g

Pierogi leniwe/kopytka z sosem truskawkowym

100 g

Łazanki (mięso wieprzowe,

drobiowe, wędlina wieprzowa,

kapusta kiszona, makaron)

180 g

Filet z morszczuka

panierowany

60 g

Kasza jęczmienna

40 g

Ziemniaki

100 g

Mango

30 g

Ziemniaki

100 g

Surówka z ogórka kiszonego,

marchewki i jabłka

60 g

Surówka z kapusty pekińskiej

60 g

Kompot z owoców mieszanych

200 ml

Kompot z owoców mieszanych

200 ml

Marchew mini

60 g

Kompot z owoców mieszanych

200 ml

Woda

200 ml

 

 

 

 

Kompot z owoców mieszanych

200 ml

Gluten, mleko, seler

Gluten, jaja, seler

Gluten, mleko, jaja, seler

Gluten, mleko, jaja, seler

Gluten, mleko, jaja, ryba, seler

Podwieczorek

Podwieczorek

Podwieczorek

Podwieczorek

Podwieczorek

Kasza manna na mleku z sosem

malinowym

150 g

Chleb wieloziarnisty z masłem

35 g

Chleb razowy z masłem

35 g

Jogurt bananowy (jogurt

naturalny, banany)

150 g

Babka piaskowa

50 g

Ciastka pełnoziarniste

15 g

Szynka wieprzowa naturalna

20 g

Makrela w pomidorach

20 g

Chrupki kukurydziane

5 g

Winogrona ciemne

40 g

Herbata jabłkowa

200 ml

Pomidor

15 g

Rzodkiewka

5 g

Herbata gruszkowa

200 ml

Kakao/herbata z aronii

200 ml

 

 

Kawa zbożowa/herbata

miętowa z pomarańczą

200 ml

Bawarka/herbata cytrynowa

200 ml

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gluten, mleko, jaja, orzechy

Gluten, mleko, soja

Gluten, mleko, ryba

Mleko

Gluten, mleko, jaja

 Woda mineralna jest dostępna dla dzieci przez cały dzień pobytu w żłobku. Raz w tygodniu do obiadu zamiast kompotu podawana jest woda mineralna. Posiłki zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące

zawierać w swoim składzie substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (alergeny zostały zaznaczone w jadłospisie kolorem czerwonym).

Dyrektor                                                                               Intendent                                                                              Kucharz                                                          Pielęgniarka